Sommerudflugt fra Johannes Døbers Kirke

Dato Søndag d. 12. juli 2020, Kl. 10:00 til kl. 15:00
Sted 7 Hændelse andet sted - fra Johannes Døbers Kirke, Trekronergade 12, 2500 Valby
Vibeke Lind og Karin Thanning

Efter gudstjenesten og en bid mad tager vi til Carlsbergs Have.

Da brygger J.C. Jacobsen i 1846 købte en stor og velplaceret grund på Valby Bakke vest for Københavns centrum og opførte sit bryggeri Carlsberg, byggede han i årene derefter et stort hus og anlagde en  fantastisk have til sig selv og sin familie – lige midt i det industrielle anlæg Carlsberg.

Haveanlægget er opbygget af jord fra udgravningen af lagerkældrene på bryggeriet, der med sine slyngede stisystemer og sigtelinjer bl.a. er inspireret af 1700-tallets landskabelige engelske have. Landskabsgartner Rudolph Rothe tegnede haveplanen efter J.C. Jacobsens ideer, og anlægget blev påbegyndt i 1848-49. Haven rummer 57 forskellige sjældne og meget gamle nåle- og løvtræer, som J.C. Jacobsen bragte hjem fra sine rejser i Europa. Haven er i dag åben for offentligheden.

Vi slutter med kaffe og kage.