Udflugt

Fredag d. 11. juni 2021, Kl. 09:00 til kl. 17:30
7 Hændelse andet sted - fra Johannes Døbers Kirke, Trekronergade 12, 2500 Valby
250 kr.

Vi kører kl. 9.00 fra Johannes Døbers Kirke, så kom lidt før 9.

Vi besøger Hempel Glasmuseum, som blev grundlagt i 1964 af skibsfarvefabrikant J.C. Hempel (1894-1986). På sine mange rejser i udlandet udforskede og indsamlede han adskillelige sjældne, antikke og kuriøse glas, som med tiden blev til Nordeuropas største private glassamling.

Når vi har set museet går vi ned til Anneberg Restaurant, som ligger under museet. Der er udsigt over Isefjorden fra både museum og restaurant.

Når vi har spist kører vi til Højby Kirke, som er en af Sjællands ældste kirker - fra omkring år 1150. Inden den blev bygget har der ligget en trækirke, hvorfra der stadig eksisterer nogle træstaver. Der er desuden mange kalkmalerier fra den senere middelalder i kirken og folkevisen om Ridder Ebbes døtre hører hjemme her. Der vil være en frivillig fra kirken der fortæller om det hele.

Efter dette serveres kaffe og lagkage på Anneberg Restaurant

Forventet ankomst til Johannes Døbers Kirke ca. kl. 17.30.

Tilmelding og betaling for turen foregår til Lis Asmussen ved arrangementer/gudstjenester i kirken eller Bente Dithmer, Trekronergade 3B, st. tv. tlf. 36 45 21 15 og 51 21 71 15.

Prisen er 250,- dette dækker bustur, entré til museum, middag og kaffe. Drikkevarer betales særskilt.

Sidste frist for tilmelding fredag den 4. juni - betaling kan også foretages på MobilePay 180582.