Eftermiddagsgudstjeneste ved Pernille Vinge Karlsson og Bertel Haarder der fortæller om Genforeningen

Dato Torsdag d. 5. november 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Margrethekirken, Kirsebærhaven 10, 2500 Valby
Bertel Haarder, folketingsmedlem
20 kr. for kaffe og kage som går til menighedsplejens arbejde

Bertel Haarder vil denne eftermiddag holde foredrag om Danmarkshistorien kan kun forstås, når landet betragtes fra syd. Derfra kom de ”sakser, slaver, vender” og alskens indtrængende hære, Rantzau, Værnemagten, nazismen, coloradobiller, rabies, dræbersnegle, svinepest – ja, selv svenskerne kom fra syd op gennem Slesvig, da de erobrede Skånelandene. Men også Kristendommen, Reformationen, Romantikken, Kulturradikalismen (Brandes), arbejderbevægelsen, Socialdemokratiet og juletræet kom fra syd. Thomas Mann havde som nordtysker mere til fælles med danskerne end med Bayrerne. Det er på tide, vi efter Brexit og Trump genopdager vore tyske rødder. Sagt af en dansk sønderjyde!

Vi begynder i kirkerummet med en kort gudstjeneste og går ind til veldækket kaffebord med boller og sønderjysk rugbrødslagkage "brødtorte", før vi skal høre en veloplagt Bertel Haarder.