Fredag d. 26. april 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00

Måske er det fordi, jeg selv er mand og godt og vel på den anden side af de halvtreds år, at jeg i øjeblikket synes, at mænds adfærd og vilkår er noget af det mest interessante.

Set på afstand er der måske ikke noget afgørende nyt og spændende at komme efter, for fremme i rampelyset fører vi mænd os stadig frem på en ret forudsigelig og unuanceret maskulinitet. Men det interessante og overraskende dukker op, når man kommer tættere på eller dykker ned i psyken. Så ændrer billedet karakter, og maskuliniteten bliver fascinerende og overraskende ved sin kompleksitet.

Som rådgiver i Kræftens Bekæmpelse er jeg privilegeret ved at komme tæt på mennesker på et særligt betydningsfuldt tidspunkt i deres liv. Mennesker, der står på kanten, er ofte meget autentiske og givende at være sammen med. Her er der ikke forskel på mænd og kvinder, essensen er den samme, men vores sprog og reaktionsmønstre er ofte meget forskellige.

Mænd har masser af følelser og alvorlige overvejelser, som kommer frem, når betingelserne er til det. Min erfaring fra samtaler med mænd i krise er, at ridserne i lakken får farverne og nuancerne frem.

Foredraget kan ses som en uhøjtidelighed hyldest til den maskuline kompleksitet, til spektret af farver og nuancer, der ligger lige under overfladen.

Jeg kommer bl.a. ind på:

• mandlig identitet under pres
  • mænd og sundhed/sygdom
  • er vi stadig fra Venus og Mars?
  • er moderne mænd kvinder med skæg?
  • mænds krisereaktioner
  • er kirken i gang med et kønsskifte?
  • tips og tricks til at kommunikere med en neandertaler
  • hvordan kommer vi mænd på sporet igen?
Johannes Døbers Kirkes krypt