Højmesse ved Pernille Vinge Karlsson

Søndag d. 25. september 2022, kl. 10:30

Velkommen til højmesse i Margrethekirken på søndag d. 25. august kl. 10.30

Læsningerne: Det er 15. søndag efter trinitatis og vi læser fra Apostlenes Gerninger 8,26-39 og Lukasevangeliet 10,38-42

Prædikenen: I søndagens evangelium hører vi om søstrene Martha og Maria, der pludselig får uventet besøg af Jesus. Martha går straks i gang med at sørge for mad og drikke til de uventede gæster, og mens hun styrter rundt i køkkenet, sætter Maria sig ved Jesu fødder og lytter til hans ord. Det irriterer Martha, for hun kunne godt bruge en hjælpende hånd, men da hun beklager sig over sin søster til Jesus, siger han til hende, at hun bekymrer sig alt for meget. Maria har valgt den gode del og den må ikke tages fra hende, siger han.

Søndagens prædiken kredser om de små, næsten usynlige detaljer, der gør en stor forskel for mange, om den værdi, der kan gøres op i kroner og øre, og den, der er værdifuld for mennesker og måske også om en kærlig kvinde i et velkendt køkken.

Salmer: Vi skal bl.a. synge ”Nu står der skum fra bølgetop” og ”Uberørt af byens travlhed” fra salmebogen og ”Vi finder fred i kirken” fra tillægget 100 salmer

Nadver: Der er altergang og alle er meget velkomne til at deltage.

Andet: Efter gudstjenesten er der pilgrimsvandring til Farum Søsti og der er afgang fra Margrethekirken kl. 12.00. Turen er på omkring 12 km, vi går i et raskt tempo og elle er hjerteligt velkomne.

Vi glæder os til at se dig!