Eftermiddagsgudstjeneste ved Pernille Vinge Karlsson og foredrag ved Lars Ringholm

Fredag d. 14. oktober 2022, kl. 14:00
Lars Ringholm foredrag om Danmark i 1950’erne - Mellem krig og velfærd
20 kr. for kaffe og kage

1950’erne er beretningen om et Danmark, der skulle finde sin nye plads i Europa. Et årti, hvor gamle normer og sædvaner kom under voldsomt pres. Hvor rock’n roll, tyggegummi og Coca Cola fristede de unge.

Hvor Morten Korch-filmene mindede forældrene om dengang, før verden gik af lave.

Danmark sad lidt fast i 1950’erne. Besættelsestiden var overstået men det kneb med at komme videre, for økonomien ville ikke komme rigtig i gang trods Marshall-hjælp og nye traktorer. Men det var tydeligt, at noget var på vej. For efter 2. Verdenskrig var det USA der dominerede og amerikanerne kendte kun til en vej - og det var vejen frem. Danmark fik kvindelig tronfølge og tre markante statsministre bidrog på hver sin måde til, at Danmark skulle blive rustet til 1960’erne og det største velfærdsboom nogensinde.

Vi begynder i kirkerummet med en kort gudstjeneste ved Pernille Vinge Karlsson efterfølgende kaffebord med hjemmebagt i sideskibet før foredraget.